Syv tips til at tage sig af din hjerne

Syv tips til at tage sig af din hjerne

Hjernen er en perfekt maskine, som er meget mere end et sæt af neuroner og gliaceller: den indeholder en skat, der består af erfaringer og minder, der i vid udstrækning er bestemmende for vores personlighed. Et sikkert sted, hvor du kan hver dag nye ting, der vokser, og som vil gøre ham forblive raske.

Tage sig af din hjerne kræver viden om visse former for praksis, der skal anvendes dagligt: ​​madvaner og adfærd, hvorigennem grå stof kan opretholde en optimal tilstand, der kan forhindre eller i det mindste forsinkelse, indtræden af ​​visse sygdomme.

Vores stil af livet forhindrer nogle gange mange onder: stress, forhøjet blodtryk, kolesterol, fedme, etc., resultere ikke kun neuro-vaskulære ulykker, men også enkel hovedpine forårsaget af overdreven stress og angst. Det er derfor, skal vi sikre adfærd en ordentlig livsstil!

Forbedre vores kognitive evner vil også give os mulighed for at reducere vores bekymringer om små forglemmelser, fornemmelse af "at have noget på spidsen af ​​tungen" ... detaljer, der er vigtige i hverdagen. Så tage til efterretning!

Tips til at tage sig af din hjerne

1. Pas på kognitiv reserve

Alt det, vi har oplevet, følt og lidt endda er en del af vores "brain shop"; disse er erindringer, der bygger hjernen ved at give grundlaget for den kan bygge den, og hvor den kan trække følelser og lære at være i stand til at træffe beslutninger baseret på, hvad han allerede har levet. Dette er, hvad der kaldes kognitiv reserve.

Jo større den er, jo mere hjernen beskyttes mod for tidlig ældning, fordi den fremmer oprettelsen af ​​nye hjerne forbindelser, der forbedrer neuronal stof. Dette forstærker beskyttelse mod eventuelle sygdomme. Derfor er det vigtigt at opleve og lære nye ting hver dag!

2. Sørg for ordentlig kost

Hjernen er et organ, der kræver en masse energi; i virkeligheden, det alene forbruger 20 til 30% af indtaget kalorier. Men det bør undgå indtagelse af for meget fedt, og færre forarbejdede fødevarer, som i det lange løb gør det vanskeligt at opretholde en sund hjerne. Ernæringseksperter anbefaler derfor forbruget af følgende, vil du finde i de fødevarer, vi citerer:

  • Tryptophan: afgørende for læring. Det findes i fødevarer som fisk, æg, nødder, bananer, ananas og avocado.
  • Cholin: soja og æg er rige. Det er afgørende for transmission af nerveimpulser til musklerne.
  • L-glutamin: bruges til at producere gamma-aminosmørsyre i hjernen, som hjælper dem med at forblive glad og at føle sig bedre. Det findes i sesamfrø og solsikkefrø.
  • Flavonoider: væsentlige for neuron synapse, de reducerer neuronal aldring og forbedre hukommelsen. De findes i bønner i chokolade og rødvin.
  • Alpha lipoinsyre: også afgørende for neuroner, reducerer stress og neutraliserer frie radikaler. Det findes i grønne bladgrøntsager såsom spinat, salat, kål, broccoli ...
  • Vitamin E: det bidrager til succes for neuronal aktivitet og forhindrer oxidering af neuronale membraner. Det findes i karry, i asparges i avocado, i nødder, i jordnødder, i oliven og olivenolie.

3. Fysisk aktivitet

Nogle undersøgelser hævder, at fysisk aktivitet forhindrer eller forsinker indtræden af ​​sygdomme som Alzheimers eller Parkinsons sygdom. Bare gå en time om dagen på at cykle, praktiserende svømning eller laver nogen aktivitet på daglig basis for at forbedre forbindelserne mellem dens neuroner.

4. Bedre administrere følelser

Ved du, hvad der er en af ​​de værste fjender af hjernen sundhed? Dette er den stress, i kraft. Vores livsstil, vores daglige forpligtelser, angst, etc. vi akkumulere toksiner, der forhindrer en korrekt funktion af hjernen og forårsager oxidation af væv. Over tid er hjernen aldring tidligt. Derfor er det vigtigt at se tingene roligt, at prioritere positive tanker og se tingene fra et nyt perspektiv, med mere sindsro, for at bevare den fysiske og mentale sundhed.

5. relationer Sociale

At være omgivet af venner og familiemedlemmer, der bringer os deres erfaring, komfort, dialog og mod hjælper os har mere interesse i livet. Vores hjerne tager de oplevelser, der gør hende stærkere og magtfulde reserve, som vil hjælpe det forblive ung og passer!

6. Sleep mindst 7 eller 8 timer

Resten er et grundlæggende behov for kroppen og hjernen. Sidstnævnte især brug for at udføre sine opgaver, såsom organisering og lagring af erindringer og erfaringer. Hjernen er meget aktiv i løbet af natten, men udfører sine opgaver korrekt, kun hvis vi er nedsænket i en dyb søvn.

7. Den kognitive stimulering

Udover motion, hjernen har brug for at gennemføre sin egen virksomhed og opfylde sine egne daglige udfordringer positivt fedt sine gear og bidrage til at forblive ung og problemfri drift. Vi kan spille skak med en ven eller et familiemedlem, behøver krydsord eller sudoku, læse en bog, tegne ... Hvorfor ikke begynde at holde en dagbog og udtrykke de erfaringer i løbet af dagen? Disse er små udfordringer, der udøver hjernen. Du er velkommen til at prøve dem!

(0)
(0)

Kommentarer - 0

Ingen kommentar

Tilføj en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn tilbage: 3000
captcha